Doha

Den lilla nationen Qatar är en halvö som sticker ut från Saudiarabien i persiska viken. Det är en timmes flygtid väster om Dubai. Huvudstaden i Qatar heter Doha och sägs vara en miniversion av Dubai City med gigantiska lyxskrapor och andra mångmiljardbyggen.

Doha

Sol och bad är det populäraste för turister. Eftersom det är en miniversion av Dubai så är boendet rätt så bra med en del lyxigare hotell. Klimatet i Doha kan bli väldigt varmt och det är torrt, under sommaren kan temperaturen gå över 50 grader. Under vinterhalvåret brukar medeltemperaturen sjunkit till cirka 25 grader. Därför rekommenderar vi att ni besöker Doha under hösten eller våren, då de är relativt varmt. Det tar ungefär sju timmar i restid till Doha, men om du mellanlandar tar det ju förstås någon timme extra.

Även här finns de bästa restaurangerna och krogarna på de stora hotellen. När du reser till Doha får du tänka på att priserna är ungefär som i Sverige fast Qatar ligger i Asien. Dohas turism är på uppgående fler och fler resebolag anordnar resor till Doha. Förut var det vanligast att man endast mellanlandade i Doha men idag när staden är så välutvecklad vill allt fler och fler resa till Doha.

Att bada och sola är väldigt populärt i Doha, i alla fall för besökande och gästarbetande västerlänningar. Det finns många allmänna stränder och de ligger främst i West Bay. De attraktivaste ständerna ligger en bit söder om staden. De stränderna som ligger vid Al-Wakra som är kände för sina flamingor, går det att ta sig till på endast 15 minuter med bil.

 

Sevärdheter:

Strandpromenaden Corniche är en sju km lång promenad vid havet som omges av palmer. Under promenaden får du uppleva mycket vackra områden och det finns gott om sevärdheter längs strandpromenaden.

Är du en sportmänniska så kan du prova på vattensport. Där havet är helt klarblått kan du prova på jet-ski, paragliding, vattenskidor och åka ut på en fisketur.

Doha erbjuderna en väldigt bra shopping och du kan hitta relativt vad som helst förutom fläsk och alkohol. Det bästa med att shoppa i Doha är att allt är skattefritt.

 

Om du vill uppleva Qatars kultur kan du besöka:

Doha Museum Of Islamic Art

Det är ett konstmuseum som har kollektioner av Turkisk mosaik, Persiska mattor och träsniderier från Damaskus.

Islamic Museum

Är du intresserad av att lära dig mer om den muslimska kulturen så är det rätt besök för dig.

Du kan gå på konsert och lyssna på Qatars filharmoniska orkester vid Waterfront.

 

Vertical Menu

Categories

  • Inga kategorier

Search