Dubai

Dubai är känt för sina höga skyskrapor, de lyxiga hotellen och sina galna byggnader. Här kan du shoppa ordentligt, du kan sola och bada. Du kan njuta av den fantastiska staden med sina magnifika byggnader. Dubai ligger i nordvästra Förenade arabemiraten på kusten mot Persiska viken. Här finns världens största flygplats Al-Maktoum International Airport.

Hotellen har ett stort utbud från lyx till budget och priserna är ungefär som i Europa. De allra bästa restaurangerna brukar oftast ligga i hotellen p.g.a att de bland annat har alkoholtillstånd.

Dubai

Om du ska resa till Dubai så rekommenderar vi att du inte åker dit under sommaren p.g.a att det är omöjligt att vistas ute under en längre tid. Då det är hög temperatur och låg luftfuktighet och det blir inte så behagligt efter en längre tid. Vi rekommenderar istället att ni reser till Dubai under våren och hösten. Under månaderna mars-maj och oktober-november är temperaturen relativ behaglig.

De flesta hotellen har pooler som är av högsta klass men de finns även allmänna badplatser som man kan bada på. De mest kända badplatserna är Jumeirah Beach Park och Al Mamzar. Något att tänka på är att stränderna inte är jätte stora men de är av toppkvalitet.

Det finns många hotell som ligger längs stränderna och de har oftast egen strand och även poolanläggning. Men tänk på att de flesta hotellstränderna är även öppna för ickegäster, men då måste man betala en avgift. Servicen är oftast väldigt bra och om du vill vara på stranden men kanske inte bada så finns det ett antal beachklubbar av varierande kvalitet.

Om du har en hobby som surfare, dykare eller bara fiskeintresserad så kan Dubai erbjuda mycket. Det finns många väldigt bra surfstränder, du kan åka ut och dyka eller fiska varje dag med mängder av olika erbjudande.

 

Sevärdheter:

 

Al Fahidi Fort, Dubai Museum

Museum ligger inuti Al Fahidi Fort som säg vara Dubais äldsta byggnad och fortet byggdes år 1787.

 

The World

Är en grupp med konstgjorda öar i havet strax utanför Dubai. Det är extremt dyrt att bo eller äga en av öarna.

 

Palm Jumeirah

Är den konstgjorda ön utanför Dubai, i form av en palm, det är även världens största konstgjorda ö. Ön består av en trädstam med 17 stycken palmblad som är omringat av tre långsmala öar för att skydda trädet från havets vågor.

 

Al Bastakiya

Är en väldigt gammal statsdel i Dubai som började byggas år 1890 och här kan du hitta de flesta av Dubais allra äldsta byggnader.

 

Emirates Towers

Är två stycken skyskrapor i Dubai och den ena kallas för Emirates office Tower och den andra för Jumeriah Emirates Towers Hotel. Tornen ses som en symbol för Dubai och förekommer därför ofta på bilder. Emirates Office Tower är 355 meter högt och har 54 våningar. Jumeirah Emirates Tower Hotel är 309 meter högt och har 56 våningar.

Vertical Menu

Categories

  • Inga kategorier

Search