Ras Al-Khaimah

Ligger åtta mil från Dubai och är en av Dubais främsta konkurrenter. Från början var Ras Al-Khaimah den fattigaste och mest gammal modigaste emiraten i Förenade Arabemiraten. Om du vill resa hit så ska du mest koncentrera dig på att uppleva staden, sol, bad och avkoppling. Ras Al-Khaimah är känd för sina vita stränder och vackra platser och fortsätter att konkurrera med Dubai. Det senaste är vattenparken Ice Land Waterpark som är en av de största vattenparkerna i hela mellanöstern. Vattenparken har 27 olika vattenrutschbanor, korallrev och regionens största konstgjorda vattenfall. Det erbjuds även segling, dykning och bergsklättring. Runt om i Ras Al-Khaimah erbjuds det också segling och dykning bland korallrev och det är väldigt populärt bland turister. Om du även vill besöka Dubai finns det flera stadsturer man kan åka på, så kan du få uppleva båda städerna.

Är du sugen på att se något speciellt kan du besöka Al Sawan Camel Track som är en hästlöppningsbana för kameler. Eller om du är golf intresserad kan du besöka den väldigt vackra golfbanan Tower Links, du kan också ta golfkurser om du är nybörjare.

Priserna är ungefär som i Sverige med undantag för taxi, spa och massage. En taxitur till Dubai kostar knappt 300 kr. Flygtiden är sex och en halv timme från Arlanda. Precis som de andra staterna i den Arabiska halvön är det bäst att besöka Al-Khaimah under hösten eller våren eftersom under sommaren går temperaturen över 50 grader under sommaren.

Ras Al-Khaimah är också känt för att varit ett gammalt piratområde och legendna om Sinbad kommer härifrån. För flera hundra år sedan så var de flesta emiraterna täckta av sand i Förenade Arabemiraten. Men vid Ras Al-khaimah härjade piraterna som låg gömda bland fjordarna till närliggande land Oman. Piraterna härjade så ordenligt här att britterna 1809 jämnade piratstaden Ras Al-khaimah med marken.

I nutid tjänar Ras Al-Khaimah sina pengar via oljan men för 100 och 200 år sen så tjänade man pengar via Pärlfiske men det dog ut 1900 – talet p.g.a att Japanerna uppfann den odlande pärlan. Men pärlindustrin är tillbaka på uppgång efter att den japanska har gått på grund av vattenföroreningar.

De två bästa och femstjärniga hotellen är Cova Rotana och Hilton Resort. Vi rekommenderar även att man väljer någon av dessa hotell att bo på. Hotellen är stora och väldigt eleganta med många läckra pooler och båda har egen strand. Du kan till och med ha en fantastisk semester utan att behöva lämna hotellet. Det finns stort utbud på krogar, restauranger och sportaktiviteter.

Vertical Menu

Categories

  • Inga kategorier

Search